Börjar ni bli trångbodda i huset

Det kan mycket väl bli så att huset som man köpte för några år sedan börjar bli för trång då det tillkommit fler i familjen och man fått göra om gästrummet till ett av barnens rum. Börjar ni bli trångbodda så kanske det går att bygga något på den tomt som ni har.

Något som skulle kunna fungera är att väja ett modulhus Attefall från Sorselestugan. De har ett anta varianter att välja bland och något kanske faller er i smaken. Med ett modulhus i byggsats så kan du enkelt själv bygga upp detta. Du kan också bjuda hem några kamrater en helg så är ert Attefallshus snabbt på plats och kan börjas användas ganska omgående. Se till att grunden för huset är ordentligt gjord innan ni får ert hus levererat.

Huset är inom de regler som gäller för Attefallshus, inte större än 25m2 och 4m i nockhöjd. Antingen så väljer ni att gjuta en platta som huset ska stå på eller så plintar ni och ställer huset på dessa plintar. De regler som gäller för ett Attefall är att man anmäler detta till bygglovsnämnden med en bygganmälan och även skickar in en slutanmälan. När kommunen har handlagt ditt ärende så är det bara att börja bygga.

Tänk på att det kan ta upp till fyra veckor för kommunen att diarieföra ert ärende. Att tänka på är att byggnaden får inte stå närmare än 4,5 meter till tomtgräns utan grannes godkännande. När allt är klart och godkänt så är det bara att börja bygga. PÅ en helg så kan ni ha hunnit med mycket på ert Attefall. Drar ni ihop lite kompisar som hjälper till så kan ni hinna med allt på en helg eller ett par dagar. Se till att så mycket som möjligt är klart tills att ni får ert Attefall levererat.