Detaljerna som skapar stilen

Bra inredning sitter i detaljerna, inte i de stora sofforna och tavlor. Vilka detaljer är det du ska tänka på och som du kan förändra för att få ett mer enhetligt hem?

Beslag

Titta runt bland beslagen i hemmet och se vad du kan göra där. Köp nya beslag till köksskåpen för en billigt uppfräschning av rummet. Den gamla hallbyrån kanske skulle passa i diamantliknande byråknoppar? Du kan även skapa nya detaljer till dina äldre fönster, nya fönster ha oftast integrerade lås men äldre fönster har hakar och stormhakar som du kan byta ut till lyxigare eller en mer gammaldags variant. Även inner- och ytterdörrar kan få ett helt nytt utseende med en nytt handtag.

Lister

Vad har du för lister runt fönster, golv, tak och dörrar? Platta lister har inget större intryck, de är mest bara där för att dölja skarven mellan vägg och karm. Låna hem några listtester och håll upp dem framför en dörr eller fönster. Kanske du vill gå en lite mer utsmyckad väg och köpa lister med profiler? Eller så målar du om dina befintliga lister, det finns inget generellt krav på att lister behöver vara vita. Måla dem i samma nyans som väggen eller en kontrastfärg för att skapa en läcker effekt!