Tips för en mer lyckad försäljning

Efter en tuff renoveringsperiod kan det vara dags att gå vidare. En del tjänar extrapengar på att renovera upp och sälja bostäder. Eller så känns ni er färdiga med hus och vill gå vidare mot något nytt. Visste du att det finns flera saker du kan göra själv för att få en mer lyckad försäljning eller öka antal intressenter.

Visningen och fotograferingen

Fotograferingen utförs vanligtvis av mäklaren. De är duktiga på att ta kort men du kan alltid titta på deras tidigare arbete och om du inte gillar det kan du ta in en professionell fotograf som fixar bilderna.Inför fotograferingen ska hemmet vara städat och lagom inrett. Ta bort alla personliga saker och möbler som kan framställa ett rum som mindre än de är. Titta på hus på Hemnet och se hur andra har inrett, kanske du hittar några detaljer som du inte har tänkt på tidigare. Få möbler och några fina detaljer får större genomslagskraft än fullproppade hem.Innan visningen ska hemmet vara städat och ordnat. Om det finns plats i budgeten ska du ta in en städfirma. De kan utföra visningsstädningar som visar hemmet i bästa dagar. Hos Nox kan du läsa mer om vad som ingår i en visningsstädning. Bygg upp en relation till städfirman redan nu så kanske de får ta hand om flyttstädningen och sedan återkomma en gång i vecka för hemstäd.

Renovering

Ta en titt runt huset, insidan och utsidan samt alla ekonomibyggnader och skriv en lista. Vad skulle kunna förbättras och fräschas upp? Köparen vill gärna slippa stora utgifter direkt efter att ha köpet ett hus, om det inte är ett renoveringsobjekt du säljer. En halvtaskig fasad borde målas om, du får oftast igen pengarna på försäljningen.Se till att alla golv- och taklister sitter uppe, det är just vid lister och foder som inspirationen för renoveringen börjar tryta. Men ingen köpare vill färdigställa ditt arbete. Alla rum som är fräscha och inredda borde också vara kompletta.