Vid stopp i avloppet

Stopp i avlopp händer inte utan vidare, men det kan ofta komma som en överraskning. Råkar man ut för ett stopp i avloppet är det bra att veta hur man ska hantera det.Medan man inte kan fixa alla stopp själv finns det några saker man kan testa innan man lyfter på luren och kontaktar en rörmokare.Först och främst kan man tackla det på lite olika sätt beroende på var man upplever stoppet.

Diskbänk

Vi börjar titta på stopp i antingen diskho eller vask. Först av allt bör man avlägsna allt vatten med en skopa och försöka spola ned riktigt hett vatten direkt ner i avloppet med hjälp av en tratt. Är det fortfarande stopp kan en vaskrensare vara lösningen. Om fortfarande inget händer är det värt att öppna upp vattenlåset och rensa det.

Toalett

Är det toaletten det verkar ha blivit stopp bör man först testa att fylla en hink med vatten och hälla från en hög höjd rakt ner i toalettstolen. Detta bör dock endast göras om den inte redan är fylld av vatten. Alternativt försöker man lösa det med hjälp av en vaskrensare. Råkar man ha en avloppspump eller ett rensband kan också dessa lösa en del situationer.

Golvbrunn

Vanligaste anledningen till stopp i golvbrunnen är hår och annat som samlats där. Öppna först upp den och rensa bort allt som går att komma åt. Om felet kvarstår kan en propplösare eller ett rensband fungera.Men om inget hjälper är det bäst att kontakta en fackman som har rätt expertis och utrustning.